Support Website Contact Support Blog

No dense points were created from cluster 0 - Generating tiles failed!

Processing of Step2 stops almost immediately with an error.  Here is the log snippet.

[Processing]: Substep Dense matching started.

 

[Processing]: Dense matching

 

[Processing]: Dense Processing

 

[Processing]: Checking cameras

 

[Processing]: Processing group group1

 

[Processing]: Group group1, cluster 1/1 : initializing 142 cameras 

 

[Processing]: Group group1, cluster 1/1 : initializing 16561 points 

 

[Warning]: Group group1, cluster 1/1 : no point initialized 

 

[Warning]: No dense points were created from cluster 0

 

[Processing]: Generating tiles

 

[Warning]: Skipping empty cluster

 

[Error]: Generating tiles failed!

 

[Error]: \>\>\>Generating tiles\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: \>\>\>Generating tiles\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: Processing group group1 failed!

 

[Error]: \>\>\>Processing group group1\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: \>\>\>Processing group group1\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: Dense Processing failed!

 

[Error]: \>\>\>Dense Processing\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: \>\>\>Dense Processing\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: Dense matching failed!

 

[Error]: \>\>\>Dense matching\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Error]: \>\>\>Dense matching\<\<\< failed with error (failed to run a step!)!

 

[Processing]: Substep Dense matching finished.

Hi Brad,

Could you please send a request to Support and attach the quality report and log file so that we can advise?
https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/hc/en-us/requests/new

Hello,

Did you figure out where the error comes from? Could you solve it?

I am facing the same issue (exact same log output)

Below a few screenshots of my sparse point cloud and quality report.

Thanks a lot!

 



Hello Nicolas,

The Dense Matching error can be attributed to different reasons, usually hardware related. 

To better understand your issue you can send a Support request at: https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/hc/en-us/requests/new, including the following:
-log file
-Quality Report
-version of Pix4Dmapper installed
-PC configuration (RAM, CPU, GPU, Hard disc space)

Regards,