Support Website Contact Support Blog

Merge DSM tiles failed with error: "failed to run a step!" (Failed!) 2.1.61 64 bit

Hello.

We have the version 2.1.61 x64 and we have a trouble.

When process a project in the third step, “DSM, Orthomosaic and Index” the process failed with the message:

Merge DSM tiles failed with error: “failed to run a step!” (Failed!)

At the end of the event log of app can`t see any error:

Info: nrImages with GEO 3490

Info: nrTotal images 3490

Info: Project: loading done.

This is the project specs:

Info]: Active GPU

Info: Device string: NVIDIA GeForce GTX 970

Info: Provider name: NVIDIA

Info: ChipType: GeForce GTX 970

Info: Driver version: 10.18.13.6822

Info: Memory size: 4293918720 bytes

Info: OpenGL version: 4096

Info: OpenGL flags: 3

Info: loading project file: C:/Users/usuario/Documents/Misiones/API Ver Ambiental II - Litoral 1/Tests/test_proceso01.p4d

Info: Use the camera model DT-3Bands_RGB_12.0_2448x2048 from the database.

Info: Coordinate systems loaded

Info: Build = 2.1.61

Info: OS = Windows 10 Home, 64-bit

Info: CPU = Intel® Core™ i7-5960X CPU @ 3.00GHz, cpus=1, threads=16

Info: Graphics cards info [Device 0]

Info: Device string: NVIDIA GeForce GTX 970

Info: Provider name: NVIDIA

Info: ChipType: GeForce GTX 970

Info: Driver version: 10.18.13.6822

Info: Memory size: 4293918720 bytes

Info: OpenGL version: 4096

Info: OpenGL flags: 3

Info: Total RAM = 64GB, available RAM = 61GB

Info: Version = <2.1.61>

Info: Name = <test_proceso01>

Info: Workspace = <C:/Users/usuario/Documents/Misiones/API Ver Ambiental II - Litoral 1/Tests/>

The workstation have Windows Update updated.

Please, can you help us?.

Thank you.

Hey Jaime,

Have you selected the options: 

  • Merge tiles (for the Raster DSM generation)? 
  • Merge tiles (for the Orthomosaic generation)? 

Did you process your project using the latest version 2.2.25?

Submit a support request and send us the log file and the Quality Report here: https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/hc/en-us/requests/new

Best Regards, 

I have  the same error by more than 5 times. 

My Pix4D instalation is the last versión 2.2.25. 

 

Please I need some solution!

 

Hi Villie,

It seems like my colleague Marili took care of your case by email (Ticket #25827).

Regards,

How do I view the solution?

 

 

Hey Daniel,

Did you include a processing area in your project?
Did you check if the processing area is far from the area of interest? 
Have you checked the Maximum and Minimum altitude of the processing area?

Here you can find all the information about Processing area and how to include it in a project and edit it:
https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/202558439
https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/202560599

Did you face the same error?